Spint bestrijden

Spint kan biologisch worden bestreden met natuurlijke vijanden. Door natuurlijke vijanden in te zetten maak je gebruik van een principe uit de natuur en hoef je geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Op de site bieden we twee soorten roofmijten aan die de spintplaag effectief bestrijden. Beiden worden verpakt in een simpel ophangzakje dat je alleen op hoeft te hangen en verder doen de roofmijten het werk!

Welke roofmijt moet ik kiezen?

Neoseiulus californicus roofmijten kunnen uitstekend preventief of bij een beginnende plaag ingezet worden. Deze soort werd vroeger Amblyseius californicus genoemd. Deze soort roofmijten zijn echte roofdieren en zullen de plaag opsporen en opeten. N. californicus eet het liefst spintmijten, maar kan ook overleven op andere mijten en op stuifmeel. Hierdoor kan de roofmijt lang overleven, ook als er niet veel spint aanwezig is. Lees meer over N. californicus roofmijten op deze pagina.

Phytoseiulus persimilis roofmijten daarentegen zijn het meest effectief bij een vergevorderde plaag van spint. Deze soort roofmijt lust alleen spint en zal daardoor de plaag specifiek en effectief aanpakken. De hongerige roofmijten kunnen 5 volwassen spintmijten of 20 jonge spintmijten of eieren per dag opeten. Het grootste voordeel van P. persimilis roofmijten is de snelle reproductie: de roofmijten ontwikkelen bij kamertemperatuur sneller dan de spint en daardoor wordt een groot leger gevormd dat de spint snel kan onderdrukken. Als de plaag vernietigd is, zullen ook de roofmijten verdwijnen omdat ze zonder plaag niet kunnen overleven. 

De twee soorten kunnen ook goed gecombineerd ingezet worden bij aanwezigheid van een plaag. De roofmijten worden niet gecombineerd in een zakje aangeboden, aangezien N. californicus de P. persimilis roofmijten opeet bij hoge dichtheden in een klein zakje.

Klik op de desbetreffende producten voor meer informatie.

Andere manieren om spint te bestrijden?

Er bestaan veel chemische en mechanische middelen om spint te bestrijden. Veel van deze middelen zijn echter ook schadelijk voor roofmijten, ook als deze aangeboden worden als biologische of ecologische middelen. Wees dus alert op giftige, plakkerige of scherpe middelen die schadelijk kunnen zijn voor roofmijten. Twijfel je over een bepaalde aanpak tegen spint, neem dan gerust contact met mij op.

Wel zou je vóórdat je roofmijten introduceert, een deel van de ernstig aangetaste plant af kunnen knippen. Zo verwijder je een deel van de spintpopulatie en geef je de roofmijten een voorsprong. Verder zou je spint met een harde waterstraal van de planten af kunnen sproeien. Ook bieden wij op deze site een ecologisch product aan dat de plant minder aantrekkelijk maakt voor spint: Ecokuur bladinsecten concentraat. Dit product kan ook goed preventief worden ingezet om spint bij de plant weg te houden.

Neoseiulus californicus roofmijten

Phytoseiulus persimilis
roofmijten

Ecokuur bladinsecten spray

Biologische en milieuvriendelijke oplossingen tegen spint.

Op zoek naar aaltjes voor de biologische bestrijding van plaaginsecten? Kijk eens op aaltjesdirect.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
De Spint Specialist

Veilingweg 6 
2650 AD Berkel en Rodenrijs
Nederland

Website gerealiseerd door www.park1.nl